Olika anledningar bakom företagslån

Det kan finnas olika anledningar till varför ett företag kan behöva låna. Vissa företag väljer att ansöka om ett företagslån för att investera i material och utrustning. Ett företagslån behöver med andra ord inte signalera att ett företag är i kris. Många långivare frågar inte efter vad företaget ska använda pengarna till. Det gör att du kan använda dem till att anställa ny personal eller vad som nu behöver göras. Idag är det också väldigt lätt att hitta passande företagslån då de flesta ansökningar sker online. Du kan också använda någon av alla jämförelsesajter för att hitta ett företagslån som passar ditt företag bäst.

Företagslån från olika långivare
När det kommer till långivare så kan det vara allt från privata aktörer till banker. Företagslån från en privat aktör brukar ha mindre krav än banken. Det kan dock förekomma högre avgifter och räntor vilket är bra att hålla koll på. Själva summan som företag kan låna brukar vara allt från 10 000 kronor och upp till flera miljoner kronor. Den summan som just ditt företag får låna beror på hur stor omsättning företaget har. Det är alltid bra att läsa igenom regler och villkor innan du ansöker om ett företagslån.

Krav och låna trots betalningsanmärkningFylla på kassan
För företag som behöver snabb utbetalning brukar detta inte vara något problem. De flesta långivare betalar ut inom 24 timmar efter att ansökan blivit godkänd och påskriven. Har företaget en betalningsanmärkning så går det ändå att få ett lån om du ansöker hos rätt långivare. För att bli godkänd för ett företagslån så brukar långivare kolla att företaget uppfyller ett visst omsättningskrav samt att verksamheten är igång och varit aktiv ett tag. Vissa långivare har också ett krav på att alla företagets ägare ska vara bosatta i Sverige. När du använder jämförelsesajter så kan du oftast se dessa krav klart och tydligt för varje långivare. På så sätt kan du snabbare bilda en uppfattning om vilka långivare som passar just din situation.